ГоловнаСвіт

У Мюнхені сьогодні відкривається 54-та конференція з безпеки

У заході візьмуть участь понад 20 керівників країн і урядів.

У Мюнхені сьогодні відкривається 54-та конференція з безпеки
Фото: from-ua.com

Сьогодні, 16 лютого, відкривається 54-та Мюнхенська конференція з безпеки, в якій візьмуть участь понад 20 керівників держав і урядів, а також голови найбільших міжнародних компаній.

Про це пише РБК-Україна.

Свою участь у Мюнхенській конференції з безпеки підтвердили президент України Петро Порошенко, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, генсек ООН Антоніу Гутерріш, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей, австрійський канцлер Себастьян Курц і прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Також передбачається, що в конференції візьмуть участь близько 40 міністрів закордонних справ і міністрів оборони.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не підтвердила своєї присутності, оскільки в Берліні тривають переговори про створення уряду Німеччини.

США на Мюнхенській конференції представлять міністр оборони Джеймс Меттіс, помічник президента з питань нацбезпеки Герберт Макмастер, а також Джон Маккейн на чолі делегації американських сенаторів.

Учасники конференції обговорять майбутнє трансатлантичних відносин, ситуацію всередині Євросоюзу, НАТО, відносини з Росією, військові дії в Сирії і Ємені, ситуацію на Близькому Сході і в Південно-Східній Азії. Нагадаємо, Мюнхенська конференція з безпеки проходить 15-17 лютого. Порошенко візьме участь у засіданні голів МЗС країн "нормандської четвірки", яке пройде на полях конференції, а також зустрінеться з генсеком НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram