ГоловнаСвіт

Вчені прорахували подальшу долю відправленого в космос автомобіля Маска

Tesla пролітатиме біля Землі приблизно кожні 30 років.

Вчені прорахували подальшу долю відправленого в космос автомобіля Маска

Чеські і канадські дослідники з'ясували, що автомобіль Tesla, запущений у космос 6 лютого ракетою-носієм Falcon Heavy, має шестивідсотковий шанс повернутися назад на Землю у майбутні кілька мільйонів років.

Як повідомляє Медуза, ймовірність зіткнутися з Венерою у Tesla є трохи меншою за 2,5%.

Дослідники створили і проаналізували 240 комп'ютерних симуляцій, щоб зрозуміти, як автомобіль буде переміщуватися у космосі наступні 3,5 мільйона років.

Як розповів астрофізик Ханно Рейн з Університету Торонто, у вчених було два припущення: автомобіль залишиться поруч з планетами земної групи (Земля, Марс, Венера, Меркурій) або під впливом гравітації Юпітера вирушить у зовнішню частину Сонячної системи.

За розрахунками Рейна, Tesla буде пролітати біля Землі приблизно кожні 30 років. Дослідники підкреслюють, що, якщо автомобіль вріжеться в Землю, то, найімовірніше, повністю згорить в атмосфері.

6 лютого компанія SpaceX Ілона Маска вперше запустила важку ракету Falcon Heavy. Єдиним вантажем був Tesla Roadster Маска, за кермом якогосидів манекен у скафандрі SpaceX. За планом автомобіль повинен був вийти на орбіту між Землею і Марсом, але в результаті він попрямував у зону поясу астероїдів між Марсом і Юпітером.

9 лютого, відправлений у космос електромобіль глави американської компанії SpaceX Ілона Маска був внесений в базу космічних кораблів і об'єктів Сонячної системи Лабораторії реактивного руху NASA.

Днем раніше електромобіль Маска офіційно був доданий в каталог космічних супутників.

Трансляцію пуску подивилися в прямому ефірі 2,3 мільйона осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram