ГоловнаСвіт

МЗС РФ заявило про загибель п'ятьох росіян під час удару коаліції США в Сирії

Захарова стверджує, що мова не про російських військовослужбовців.

МЗС РФ заявило про загибель п'ятьох росіян під час удару коаліції США в Сирії
Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила "про загибель п'ятьох осіб, імовірно, громадян Росії" в Сирії в результаті удару коаліції США.

Про це вона заявила на брифінгу, передає "Дождь"

При цьому Захарова заявила, що мова не про російських військовослужбовців.

Вона також заявила, що повідомлення про загибель десятків і сотень громадян Росії в результаті удару - "класична дезінформація".

"За попередніми даними, в результаті збройної сутички, причини якої зараз з'ясовують, може йтися про загибель п'ятьох осіб, імовірно, громадян Росії. Є й постраждалі, але все це вимагає перевірки, в тому числі і в першу чергу їхнього громадянства (.. .) Я хочу ще раз наголосити, що не йдеться про російських військовослужбовців", - сказала Захарова.

Представник МЗС зазначила, що в зонах конфлікту перебуває велика кількість громадян з усіх регіонів світу, включаючи Росію і країни СНД. За її словами, цілі їхнього перебування в "гарячих точках" - різні, в тому числі участь у бойових діях. Оскільки ці люди не звертаються до державних органів по оформлення свого виїзду, вони потрапляють у зони бойових дій різними шляхами, в тому числі нелегальними, сказала Захарова. Вона підкреслила, що відстежити їх усіх і перевірити, в якому стані вони знаходяться, важко. 

Коаліція США 7 лютого завдала удару по проурядових силах у Сирії. Це сталося після того, як організований загін з 500 осіб атакував позиції "сирійських демократичних сил", яких підтримує коаліція. За різними даними, в підсумку загинули від 13 до 217 росіян. У Міноборони РФ стверджують, що під час удару загинули тільки сирійці.

Напередодні група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) називала імена сімох загиблих під час удару коаліції. За даними CIT, усі вони - найманці "ПВК Вагнера". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram