ГоловнаСвіт

Екс-прем'єр Греції подав позов проти Ципраса

Екс-голова грецького уряду фігурує в корупційному розслідуванні.

Екс-прем'єр Греції подав позов проти Ципраса
Антонис Самарас
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас, який фігурує в корупційному розслідування щодо швейцарської фармацевтичної компанії, подав заяву про порушення кримінальної справи проти нинішнього голови уряду Алексіса Ципраса і ще шести осіб, включаючи заступника міністра юстиції і трьох прокурорів.

Про це повідомляє The Associated Press.

Самарас, прем'єр-міністр від консерваторів у 2012-2015 роках, подав 15 лютого позов зі звинуваченням у серії злочинів, серед яких зловживання повноваженнями, наклеп, порушення обов'язків і лжесвідчення.

Такий крок було зроблено після того, як грецький уряд закликав парламент розслідувати звинувачення в тому, що 10 високопосадовців, у тому числі Самарас, причетні до корупційного скандалу. Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос теж опинився в цьому списку.

Швейцарську фармацевтичну компанію Novartis звинувачують у тому, щоб вона давала хабарі топ-політикам в обмін на встановлення фіксованих цін на її ліки. Прокурори вважають, що це могло коштувати державі мільярдів євро під час фінансової кризи.

За інформацією грецьких ЗМІ, політикам заплатили близько €50 млн хабарів. Компанія Novartis пообіцяла вжити заходів, якщо в результаті розслідування буде виявлено неетичну поведінку її менеджерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram