ГоловнаСвіт

У Литві за розпалювання ненависті на рік вимкнули російський телеканал

Ретрансляція "РТР-Планета" в Литві за підбурювання до війни і розпалювання ненависті заборонялася вже двічі.

У Литві за розпалювання ненависті на рік вимкнули російський телеканал
Владимир Жириновский

Литовська комісія з радіо і телебачення (ЛКРТВ) вирішила зобов'язати ретранслюючі компанії на рік обмежити показ в Литві передач російського телеканалу "РТР-Планета".

Про це повідомляє Delfi

Комісія стверджує, що за останній рік встановлено три випадки, коли були зафіксовані три порушення в зв'язку з підбурюванням до війни і ненависті в програмах "РТР - Планета".

Так, за даними ЛКРТВ, в показаній в березні 2017 року передачі каналу "РТР-Планета" звучали погрози на адресу США, заклики відновити СРСР з усіма колишніми територіями. В іншій передачі в травні лунали погрози окупувати країни Балтії.

Ретрансляція зареєстрованого в Швеції телеканалу "РТР-Планета" в Литві за підбурювання до війни і розпалювання ненависті заборонялася вже двічі - в 2015 році і в 2016 році. Обидва рази ретрансляція каналу заборонялася на три місяці через висловлювання депутата Держдуми РФ Володимира Жириновського в програмах каналу. Після цих санкцій комісія як і раніше фіксувала порушення. Литовські транслюючі компанії в 2015 році також зобов'язали перевести телеканал "РТР-Планета" в пакет платних програм, однак після сигналів з Єврокомісії, що це може порушувати право Євросоюзу, КЛРТВ відкликала це обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram