ГоловнаСвіт

Невдоволення українців владою стурбувало розвідку США, - доповідь

В американській доповіді вказані чинники, які загрожують економічному відродженню України.

Невдоволення українців владою стурбувало розвідку США, - доповідь
Дэниел Коутс
Фото: EPA/UPG

Україні загрожують внутрішні потрясіння, якими готова скористатися Росія, щоб підірвати нинішню прозахідну орієнтацію української влади.

На це вказує письмова доповідь директора національної розвідки США Дена Коутса "Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США", яку було надано комітету Сенату з питань розвідки, де у вівторок, 13 лютого, відбулися слухання на тему глобальних загроз, з якими стикаються США, повідомляє "Голос Америки".

У доповіді зазначені фактори, які загрожують економічному відродженню України і можуть потенційно призвести до змін в її зовнішній політиці.

"Невдоволення населення темпом реформ, погіршення стандартів життя, думка про те, що корупція посилюється і загострення політичних протистоянь напередодні чергових президентських і законодавчих виборів у 2019-му можуть призвести до дострокових виборів", - попереджає документ.

"Лідери опозиції спробують скористатися невдоволенням населення, щоб послабити президента України Петра Порошенка і правлячу коаліцію напередодні виборів 2019 року", - зазначає доповідь.

Американські розвідники також прогнозують, що конфлікт у Східній Україні триватиме в нинішньому вигляді, і називають наступ кожної зі сторін малоймовірним.

"Розрахунки кожної зі сторін можуть змінитися, якщо котрась побачить, що інша сторона серйозно кидає виклик статусу-кво", - застерігає при цьому американська розвідка.

"Росія продовжуватиме свою військову, політичну й економічну кампанію дестабілізації проти України, щоб придушити і, де можливо, розгорнути зусилля Києва, спрямовані на інтеграцію в ЄС і посилення зв'язків з НАТО. Київ буде продовжувати чинити опір будь-яким поступкам, яких вимагає Москва, але майже точно не відновить у 2018-му році контроль над ділянками Східної України, які зараз підконтрольні Росії. Росія буде дозувати рівень насильства, щоб змусити Київ сформувати вигідну Москві ситуацію на переговорах", - вважають в американській розвідці.

Як повідомляли раніше, США виділять Україні $200 млн на посилення безпеки і оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram