ГоловнаСвіт

CNN опублікував відео удару безпілотника коаліції в Сирії, в результаті якого загинули російські найманці

Телеканалу вдалося підтвердити імена деяких загиблих росіян.

CNN опублікував відео удару безпілотника коаліції в Сирії, в результаті якого загинули російські найманці
Архив
Фото: EPA/UPG

Американський телеканал CNN опублікував зняті з безпілотника кадри удару, завданого 7 лютого в сирійській провінції Дейр-ез-Зор міжнародною коаліцією на чолі зі США, в результаті якого загинули російські найманці.

Про це повідомляють на сайті CNN.

"У результаті удару загинуло понад 100 осіб, серед загиблих були росіяни. Вони працювали в приватній російській компанії "Вагнер", яка відправила сотні найманців у Сирію, щоб допомогти і російським військовим, і провладним силам", - йдеться в повідомленні.

CNN вдалося підтвердити імена деяких загиблих росіян. Серед них - Олексій Ладигін, Станіслав Матвєєв, Ігор Косотуров і Володимир Логінов. Багато найманців, які відправилися до Сирії, були членами групи ультранаціоналістів, які також воювали на сході України на боці бойовиків.

Ні Кремль, ні Міністерство оборони Росії не коментують ситуацію з найманцями в Сирії.

Нагадаємо, 7 лютого в Сирії проурядові збройні формування атакували штаб Сирійських демократичних сил (SDF), у якому перебували американські радники. У відповідь очолювана США коаліція завдала удару, від якого загинула більш ніж сотня людей. Як з'ясувалося, під авіаудар потрапили російські найманці, які опинилися в районі селища Хішам, де вони намагалися захопити нафтове родовище.

Міноборони РФ відкидає відомості про загиблих під час авіаудару росіян. У відомстві стверджують, що російських військовослужбовців у районі інциденту не було, а "місцеві ополченці" діяли без узгодження з російським командуванням.

За даними ЗМІ, ПВК Вагнера була створена 2014 року підполковником запасу Дмитром Уткіним. Спочатку найманці воювали в Донбасі на боці проросійських бойовиків, а потім вирушили до Сирії. Міноборони РФ не підтверджує, що бійці ПВК беруть участь в операції в Сирії.

Групу пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, також відомим як "кухар Путіна". Раніше повний тезка Уткіна був призначений гендиректором фірми "Конкорд менеджмент і консалтинг" - керуючої компанії ресторанного бізнесу Пригожина. Сам бізнесмен свій зв'язок з ПВК Вагнера відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram