ГоловнаСвіт

Співдружність націй таємно обговорює ім'я наступника Єлизавети II

Королева Великобританії очолює Співдружність націй з 1953 року.

Співдружність націй таємно обговорює ім'я наступника Єлизавети II
Елизавета II

У Співдружності націй почали таємні переговори про ймовірного наступника королеви Єлизавети II на посаді голови об'єднання.

Про це у вівторок з посиланням на власні джерела повідомляє BBC

Повідомляють, що це питання надзвичайно дражливе, адже роль голови Співдружності націй не є спадковою і не перейде автоматично після смерті королеви до її сина принца Чарльза.

У разі смерті монарха лідери країн-членів Співдружності повинні прийняти рішення про призначення нового голови об'єднання.

За даними BBC, Співдружність націй уже створила "групу високого рівня", яка розгляне питання, пов'язані з управлінням об'єднанням. Свої напрацювання група представить у квітні на зустрічі голів країн-учасниць Співдружності в Лондоні. Ймовірно, ця зустріч буде останньою, участь в якій візьме 91-річна королева.

Королева Єлизавета II була оголошена головою Співдружності націй на коронації в 1953 році, коли прийняла кермо влади від свого батька короля Георга VI.

Тоді як багато членів Співдружності припускають, що реальної альтернативи принцу Чарльзу немає, в минулому йшлося про те, щоб обрати церемоніального лідера для поліпшення демократичних повноважень організації.

Співдружність націй - це асоціація колишніх британських колоній, домініонів і протекторатів, заснована в 1931 році. У неї входять 53 держави-члени з загальною кількістю населення 2,4 млрд осіб.

Нагадаємо, в серпні 2017 року британські ЗМІ повідомили про плани Єлизавети II зректися престолу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram