ГоловнаСвіт

Путін скасував усі публічні заходи

Раніше російський лідер скасував поїздку в Сочі.

Путін скасував усі публічні заходи
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін скасував найближчі публічні заходи.

Про це повідомляє телеканал "Дождь" з посиланням на три близькі до Кремля джерела.

Раніше він скасував поїздку в Сочі. Співрозмовники вказують різні версії: від хвороби до ускладненої ситуації в Сирії.

Уточнюють, що Путін скасував щонайменше два найближчі публічні заходи. У вівторок він повинен був провести в Кремлі нараду з цивільної мікроелектроніки. Цієї наради не буде, каже співрозмовник, близький до організації заходу. У середу Путін планував узяти участь у форумі "Наставник", який проводить Агентство стратегічних ініціатив. На початку лютого Путін публічно обіцяв приїхати на форум. Захід був у планах голови держави, говорять співрозмовники, знайомі з графіком Путіна. За їхніми словами, сьогодні вранці надійшла інформація про скасування заходу.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков на момент публікації матеріалу не відповів на запитання "Дождя" про причини зміни планів Путіна.

Раніше президент скасував відрядження в Сочі. Воно повинно було відбутися в понеділок, але в неділю ввечері журналістам кремлівського пулу, які повинні були супроводжувати голову держави, надійшло повідомлення про скасування поїздки. Пізніше Пєсков пов'язав таке рішення з розбитим у неділю літаком у Підмосков'ї. Як повідомляв "Перший канал", це зроблено, щоб голова держави в разі потреби міг особисто координувати розслідування і роботи з надання допомоги постраждалим.

Наступного дня Путін дійсно працював у Москві - він зустрівся з палестинським лідером Махмудом Аббасом, а також з фіналістами конкурсу "Лідери Росії". Путін говорив хрипко і на початку зустрічі вибачився за те, що втратив голос. "Простудився, але продовжує працювати", - прокоментував пізніше Пєсков.

На опублікованому на сайті kremlin.ru запису із зустрічі видно, що Путін поводиться доволі розсіяно. Він кілька разів ставив учасникам запитання, відповіді на які вони дали йому раніше. Так, одна з доповідачів розповіла главі держави, про те, що жила раніше в Новосибірську, а Путін перепитав її, де вона раніше проживала. Було видно, що президент нездоровий, говорить співрозмовник "Дождя", який брав участь у заході.

Якщо хвороба президента затягнеться, не виключено, що прес-службі президента доведеться публікувати старі зустрічі Путіна з чиновниками під виглядом нових, каже співрозмовник, близький до Кремля. За його словами, владі в розпал виборчої кампанії невигідна тема хвороби лідера.

Джерело, близьке до Кремля, яке брало участь в організації одного із заходів за участю Путіна, говорить, що вони не отримували ніяких офіційних пояснень про причини неприбуття Путіна. Неформально говорили, що це може бути пов'язано з якимись подіями в Сирії, зазначає він. Раніше ЗМІ повідомляли про масову загибель співробітників приватної військової компанії "Вагнер", однак оцінки числа жертв кардинально різнилися - від декількох осіб до декількох сотень.

Інформація про зникнення Путіна з публічного простору з'являється регулярно. Востаннє це відбулося влітку 2017 року. Тоді це пов'язували з бажанням Путіна провести неформальну відпустку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram