ГоловнаСвіт

Блогери назвали імена бійців ПВК Вагнера, які загинули під час авіаудару США в Сирії

Усі загиблі, ймовірно, раніше воювали на Донбасі.

Блогери назвали імена бійців ПВК Вагнера, які загинули під час авіаудару США в Сирії
Авиаудары по сирийской территории
Фото: Минобороны РФ

Розслідувальна група Conflict Intelligence Team (CIT) дізналася імена росіян, які загинули в Сирії 7 лютого від авіаудару міжнародної антитерористичної коаліції під командуванням США.

Відповідна інформація опублікована на сторінці CIT у Facebook.

Згідно з цією інформацією, це Олексій Ладигін з Рязані, Володимир Логінов з Хабаровська, а також Станіслав Матвєєв і Ігор Косотуров з міста Азбест Свердловської області.

Усі вони, за даними CIT, служили в російській незареєстрованій приватній військовій компанії Вагнера. При цьому Ладигін і Косотуров, імовірно, раніше воювали на боці проросійських бойовиків на Донбасі. Загальна кількість росіян, які загинули від авіаудару 7 лютого, невідома.

Про те, що в Сирії під авіаудар антитерористичної коаліції потрапили російські найманці, повідомив американський телеканал CBS із посиланням на джерела в Пентагоні. За їхніми даними, найманці опинилися в районі селища Хішам, де вони намагалися захопити нафтове родовище.

Міноборони Росії відкидає відомості про загиблих від авіаудару росіян. У відомстві стверджують, що російських військовослужбовців у районі інциденту не було, а "місцеві ополченці" діяли без узгодження з російським командуванням.

За даними ЗМІ, ПВК Вагнера була створена у 2014 році підполковником запасу Дмитром Уткіним. Спочатку найманці воювали на Донбасі на боці проросійських бойовиків, а потім вирушили в Сирію. Міноборони РФ не підтверджує, щоб бійці ПВК беруть участь в операції в Сирії.

Групу пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, також відомим як "кухар Путіна". Раніше повний тезка Уткіна був призначений гендиректором фірми "Конкорд менеджмент і консалтинг" - керуючої компанії ресторанного бізнесу Пригожина. Сам бізнесмен свій зв'язок з ПВК Вагнера відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram