ГоловнаСвіт

Тернопільська область і турецький регіон Чанаккале мають намір підписати угоду про співпрацю

Офіційно документ буде підписано в березні цього року.

Фото: LB.ua

Угоду про торговельно-економічну, науково-технічну та культурну співпрацю готуються підписати Тернопільська обласна адміністрація та адміністрація провінції Чанаккале в Туреччині.

Про це йшлося на зустрічі голови Тернопільської ОДА Степана Барни з губернатором турецького регіону Ораханом Тавли, повідомляє кореспондент LB.ua.

Співпраця українського та турецького регіонів передбачається в сфері промисловості, сільського господарства, транспорту і торгівлі, науки і техніки, освіти та охорони здоров'я, туризму й інших галузях з обопільної згоди.

У рамках співпраці передбачається налагодження прямих контактів між представниками ділових кіл регіонів. Також передбачається співпраця по лінії ВНЗ - зокрема, участь українських студентів історичних факультету в програмі археологічних розкопок стародавньої Трої. Водночас на території Тернопільської області розташовані старовинні замки, а також військові поховання турецьких солдатів.

Очікують, що офіційно документ буде підписано в березні цього року під час візиту у відповідь делегації провінції Чанаккале в Україну для участі в туристичній та інвестиційній виставках.

У рамках візиту 5-9 лютого української делегації, у складі якої, окрім керівництва Тернопільської ОДА, були також дипломати посольства України в Анкарі та генконсульства в Стамбулі, міністерства економіки України, відбулися зустрічі з мером Чанаккале У. Гьокханом, керівництвом Торгово-промислової та сільськогосподарської палат, ректором університету "18 березня" Ю.Аджером, директором Меморіального комплексу часів Першої світової війни "Галіполі" і представниками ділових кіл регіону.

Фото: LB.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram