ГоловнаСвіт

МОК підтвердив кібератаку на сайт Олімпійських ігор перед церемонією відкриття

Організатори не збираються розкривати джерело вторгнення.

МОК підтвердив кібератаку на сайт Олімпійських ігор перед церемонією відкриття
Фото: EPA/UPG

Організатори зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані в неділю, 11 лютого, підтвердили кібератаку на теле- й інтернет-ресурси Олімпіади під час церемонії відкриття спортивної події.

Однак розкривати, хто несе за це відповідальність, у Міжнародному олімпійському комітеті відмовилися, передає DW.

"Підтримання безпечних операцій є нашою метою", - зазначив представник МОК Марк Адамс.

У МОК повідомляють, що комітет не збирається коментувати цю проблему, з якою справився. При цьому Адамс запевнив, що системи МОК є в безпеці.

Представник оргкомітету Олімпіади в Пхьончхані також запевнив, що всі проблеми були вирішені ще в суботу вранці.

"Ми знаємо причину проблеми, але такі проблеми часто виникають під час Ігор. Ми вирішили з МОК, що не збираємося розкривати джерело (кібератаки, - ред.)", - зазначив представник оргкомітету.

Раніше організатори змагань повідомляли, що розслідують обставини кібератаки на сайт Ігор і систему Wi-Fi незадовго до церемонії відкриття. За їхніми словами, невідомий зламав сервери менше ніж за годину до початку церемонії відкриття. Службовці закрили сервери, щоб запобігти подальшому пошкодженню, тому сайт Олімпійських ігор-2018 певний час не працював.

Глядачі, які купили квитки на події, не змогли надрукувати свої бронювання при наявності неполадки. Відновлення систем, за словами організаторів, тривало майже 15 годин, однак атака не вплинула на хід церемонії відкриття або змагання.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram