ГоловнаСвіт

В італійському місті пройшла багатотисячна демонстрація проти расизму

Ситуація в місті загострилася після стрілянини ультраправим по чорношкірих жителях.

В італійському місті пройшла багатотисячна демонстрація проти расизму
Митинг против расизма в итальянском городе Мачерата
Фото: EPA\UPG

В італійському місті Мачерата у суботу, 10 лютого, жителі вийшли на багатотисячну демонстрацію проти расизму. Про це повідомляє Reuters.

Протест пов'язаний з інцидентом, який стався в місті минулого тижня. Тоді прихильник ультраправих відкрив вогонь по чорношкірих перехожих, поранивши шістьох. Його діям передувало вбивство італійки, жительки міста Мачерата, в якому поліція запідозрила нігерійця.

Влада міста спочатку заборонила демонстрацію через побоювання спалаху насильства, але в п'ятницю таки дала дозвіл на проведення акції.

Демонстранти несли італійські прапори та банери з гаслами проти насильства. В небо запустили червоні повітряні кульки у формі серця з іменами постраждалих від стрілянини.

На одному з плакатів був напис "фашист Сальвіні". Він стосувався Маттео Сальвіні, лідера ультраправої партії "Ліга Півночі", яка веде антиіммігрантську політику.

За даними організаторів, у місті з населенням 40 тис. осіб участь у протесті взяли 30 тис. осіб.

Нагадаємо, в четвер увечері між поліцією і ультраправими демонстрантами, які вийшли на захист дій стрільця, у Мачераті виникли сутички. Поліція розігнала несанкціонований мітинг кийками.

Як йдеться у повідомленні, з 2014 року в Італію прибули понад 630 тис. мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram