ГоловнаСвіт

США підтримали Ізраїль у конфлікті із союзниками Асада

Сполучені Штати вважають, що Ізраїль дотримується права на самооборону.

США підтримали Ізраїль у конфлікті із союзниками Асада
Военные ООН смотрят на границу между Израилем и Сирией на Голанских высотах, 10 февраля 2018
Фото: EPA\UPG

Офіційний Вашингтон виступив на захист дій Ізраїлю у новому загостренні на Близькому Сході, яке виникло після ураження іранського безпілотного літака над ізраїльською територією. Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепу.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані ескалацією насильства на ізраїльському кордоні і рішуче підтримують суверенне право Ізраїлю на самооборону. Спланована Іраном ескалація та його прагнення розширювати свою владу і домінування ставлять під ризик всіх жителів регіону - від Ємену до Лівану. США продовжують висловлювати свою незгоду з агресивними діями Ірану в регіоні і закликають Іран вгамувати поведінку, що загрожує миру і стабільності", - йдеться в повідомленні.

Раніше в армії Ізраїлю заявили, що над територією країни був перехоплений іранський безпілотник, який запустили з боку Сирії. Військові ухвалили рішення про знищення центру управління дрона на контрольованій режимом території. У відповідь на атаки ізраїльської авіації асадити застосували систему ППО і підбили винищувач F-16. За наявною інформацією пілоти змогли катапультуватися і вижили.

Ізраїль у відповідь завдав ударів по 12 іранських і сирійських об'єктах на території Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram