ГоловнаСвіт

Туристам заборонили дивитися на повій в районі Червоних ліхтарів в Амстердамі

Муніципалітет розглядає питання введення податку на учасників екскурсій в Квартал червоних ліхтарів.

Влада Амстердама заборонила туристам фотографувати працівників секс-бізнесу, а також дивитися на них, передає Інтерфакс-Україна.

"Екскурсії районом Червоних ліхтарів будуть проходити за суворішими правилами з квітня цього року, щоб захистити місцевих жителів і працівників підприємств від надмірного напливу туристів. Групам забороняється фотографувати працівників секс-бізнесу, а гіди повинні стежити за тим, щоб туристи не поверталися обличчям до працівників секс-індустрії", - йдеться в повідомленні на сайті влади Амстердама.

Фото: amsterdam.info

За новими правилами, екскурсійна група не повинна перевищувати 20 осіб, а гід повинен отримати спеціальний дозвіл на проведення екскурсії в кварталі. Під час відвідування району туристам заборонено вживати алкоголь, наркотики, а також голосно розмовляти чи кричати.

За порушення правил, гіди будуть оштрафовані: 190 євро заплатить незалежний гід, 950 євро - співробітник туристичної компанії. Після трьох порушень гіда позбавлять ліцензії.

Крім того, муніципалітет розглядає питання введення податку на учасників екскурсій в Квартал червоних ліхтарів.

У Нідерландах секс-індустрія - легальний бізнес. Для цього створені спеціальні квартали, оскільки займатися проституцією на вулицях заборонено.

Нагадаємо, альпіністам заборонили підніматися на Еверест поодинці. Так влада Непалу намагається попередити нещасні випадки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram