ГоловнаСвіт

Шульц відмовився від посади глави МЗС Німеччини

"Мої амбіції повинні стояти нижче за інтереси партії".

Шульц відмовився від посади глави МЗС Німеччини
Фото: EPA/UPG

Глава Соціал-демократичної партії Німеччини в бундестазі Мартін Шульц відмовився від посади міністра закордонних справ Німеччини, передає Німецька хвиля.

"Цим я оголошую про відмову від посади у федеральному уряді і дуже сподіваюся, що на цьому дебати всередині партії завершаться. Ми всі займаємося політикою для людей в цій країні. До цього належить те, що мої амбіції повинні стояти нижче за інтереси партії", - заявив він у п'ятницю, 9 лютого.

7 лютого було оголошено, що Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз, які виступають блоком, а також СДПН успішно завершили переговори про формування урядової "великої коаліції". Вони дійшли згоди з приводу коаліційної угоди і розподілили місця в кабінеті міністрів. Тоді ж стало відомо, що на посаду глави МЗС Німеччини може претендувати Мартін Шульц.

Однак, за даними німецьких ЗМІ, на Шульца чинився занадто сильний тиск у партії через те, що він раніше заявляв, що не має наміру працювати в уряді під керівництвом Ангели Меркель.

Чинний глава МЗС Зігмар Габріель дорікнув Шульцу в тому, що той не тримає своє слово, не уточнивши, проте, про яку обіцянку йде мова.

Габріель раніше відмовився від посади голови партії, а значить, кандидата в канцлери на користь Шульца для того, щоб залишитися главою МЗС. За даними німецьких ЗМІ, Шульц обіцяв зберегти за ним цю посаду. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Шульц збирається піти у відставку з поста голови СДПН у бундестазі 2 березня. Цю посаду обійме голова фракції соціал-демократів у бундестазі Андреа Налес.

Нагадаємо, що наприкінці січня учасники коаліційних переговорів в Німеччині досягли компромісу щодо біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram