ГоловнаСвіт

Північна Ірландія залишиться в єдиному ринку після Brexit

У Брюсселі очікують, що Британія дозволить Північній Ірландії залишитися під дією законодавства ЄС.

Північна Ірландія залишиться в єдиному ринку після Brexit
Флаг Северной Ирландии
Фото: EPA/UPG

Проект угоди Євросоюзу про вихід Великобританії передбачає, що Північна Ірландія залишатиметься в рамках митного союзу і єдиного ринку після Brexit, щоб уникнути жорсткого кордону.

Про це повідомляє The Guardian.

Безкомпромісне юридичне формулювання проекту угоди, ймовірно, призведе до ще більших спорів, яких усі учасники переговорів намагаються уникнути, зазначає видання.

Британські чиновники, які ведуть переговори у Брюсселі, були проінформовані своїми колегами про "прикінцеві положення" - вони будуть включені в юридично зобов'язувальний документ, який буде опубліковано приблизно через два тижні.

У Брюсселі очікують, що Великобританія підпише документ, який залишить Північну Ірландію під дією законодавства ЄС наприкінці 21-місячного перехідного періоду.

Раніше цього тижня голова поліції Північної Ірландії заявив, що будь-які прикордонні пости, які можуть бути створені в разі жорсткого варіанта Brexit, стануть мішенню для нападів радикальних груп.

Нагадаємо, в березні минулого року повідомляли, що в Північній Ірландії хочуть провести референдум про незалежність від Британії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram