ГоловнаСвіт

Конгрес США ухвалив законопроект, що дає можливість відновити роботу уряду

Новий законопроект профінансує уряд зі збереженням поточного обсягу видатків до 23 березня включно.

Конгрес США ухвалив законопроект, що дає можливість відновити роботу уряду
Конгресс США
Фото: betterworldcampaign.org

Обидві палати Конгресу США ухвалили законопроект про фінансування уряду, що дасть можливість відновити роботу держустанов.

Відповідний законопроект був прийнятий спершу Сенатом, а потім і Палатою представників, повідомляє Huffington Post. 

Законопроект схвалили 71 сенатор зі 100, "проти" проголосували 28 осіб. Уже через кілька годин, що вкрай нетипово для таких питань, у Палаті представників його підтримали 240 законодавців, 180 виступили проти.

Раніше обговорення затягнулося за північ через протидію сенатора-республіканця Ренда Пола. У результаті робота уряду США була частково призупинена.

Новий законопроект профінансує уряд зі збереженням поточного обсягу видатків до 23 березня включно, поки обидві палати узгодять довгострокові бюджетні плани.

Нагадаємо, опівночі 20 січня (07:00 за київським часом) у США офіційно почався урядовий "шатдаун" і в країні тимчасово припинили фінансувати держустанови. Верхня палата Конгресу США не змогла дійти згоди і затвердити законопроект про фінансування уряду. Після цього президент США Дональд Трамп підписав проект тимчасового бюджету уряду, розрахований до 8 лютого. До цього робота уряду США припинялася 2013 року. Приводом послужили розбіжності з питання реформи охорони здоров'я і захисту пацієнтів під назвою Obamacare. Призупинення тривало 16 днів.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram