ГоловнаСвіт

У Сирії затримали двох бойовиків ІДІЛ з Британії

Джихадистів підозрюють у вбивстві десятків заручників.

У Сирії затримали двох бойовиків ІДІЛ з Британії
Боевики ИГИЛ
Фото: independent.co.uk

У Сирії курдське ополчення затримало, ймовірно, двох останніх, що лишалися на свободі, терористів із четвірки вихідців з Великобританії, яких у ЗМІ назвали "Beatles" за їхній акцент.

Про це повідомляє NBC News  із посиланням на трьох американських чиновників.

Першою про затримання Александи Коті та Ель Шафі Ельшейха терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) повідомила Тhe New York Times із посиланням на джерела у США. За їхніми словами, підозрюваних затримали неподалік кордону з Іраком, на південь від Євфрату, курдські ополченці, що виступають у союзі із сирійськими демократичними силами, яких підтримують США. Це сталося в січні, уточнює NBC. За даними NYT, затриманих передали американському спецназу, оскільки запідозрили їх в іноземному походженні.

Особи затриманих підтвердили відбитки пальців та інша біометрична інформація, кажуть джерела газети. Коті 34 роки, він виріс у західному Лондоні та прийняв іслам. Сім'я 29-річного Ельшейха перебралася до Великобританії із Судану в 90-х.

Коті, Ельшейх, Ейн Девіс і найвідоміший представник четвірки, Мохаммед Емвазі (його прізвисько- "Джихаді Джон"), вартували 2013 року в Ідлібі заручників з Європи. Заручники прозвали їх "Beatles" за акцент. Четвірку підозрюють у вбивстві десятків заручників.

Джихаді Джон знявся на відео зі стратами американця Джеймса Фоулі, Стівена Сотлоффа, Абдул-Рахмана Кессіга і британців Девіда Хейна і Алана Хеннінга. Він загинув 2015 року внаслідок авіаудару. ІДІЛ підтвердило його загибель. Девіс 2017 року був засуджений у Туреччині за тероризм.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram