ГоловнаСвіт

Розвідка Естонії попередила про інформатаки РФ на війська НАТО в Балтії

Естонські експерти відзначають великий інтерес Росії до парламентських виборів у Латвії.

Розвідка Естонії попередила про інформатаки РФ на війська НАТО в Балтії
Фото: Toomas Huik/postimees.ee

Департамент зовнішньої розвідки Естонії попередив про продовження російських інформаційних атак на війська НАТО в країнах Балтії в 2018 році.

Про це йдеться в звіті "Естонія в міжнародному середовищі безпеки 2018", повідомляє Postimees

"Інформаційні атаки на союзницькі війська НАТО в Естонії, Латвії та Литві продовжаться як мінімум на рівні 2017 року», - вважають естонські експерти.

Прогнозуються також спроби пропагандистської машини Кремля зменшити і очорнити значимість святкування сторіччя Естонії, Латвії та Литви.

Крім того, естонські експерти відзначають великий інтерес Росії до осінніх парламентських виборів у Латвії.

Департамент звертає увагу також на мережу агентів Росії, яку Москва використовує для активного втручання і впливу на процес прийняття рішень в Європі. У зв'язку з цим відзначається, що особливо шукають чуйних євродепутатів, але не можна виключати і політиків місцевого або державного рівня.

"У Росії все більше вірять, що країна змушена вести приховану політичну боротьбу з усім західним світом, і цей самообман підживлюється поступовим розширенням впливу й інформаційною війною. Це означає ще більше неправдивої інформації і все більше спроб завербувати західних політиків, бізнесменів та лідерів думок", - прогнозує естонський Департамент зовнішньої розвідки.

Як повідомлялося в січні, Естонія збільшила витрати на боротьбу з пропагандою більш ніж в 13 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram