ГоловнаСвіт

У НАТО визначили, де створять нові командні центри

Зміцнення командної структури сил НАТО в Європі є відповіддю блоку на політику Росії.

У НАТО визначили, де створять нові командні центри
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Місцем розташування нового командного центру блоку НАТО, який відповідатиме за військову логістику Альянсу, повинна стати Німеччина. Ще один центр повинні створити в США.

Про це повідомляє Deutsche Wellе з посиланням на dpa.

"Новий плановий і командний центр НАТО повинен з'явитися в цьому році в Німеччині. Це один із двох нових центрів НАТО, які мають відкрити найближчим часом. Він відповідатиме за логістику військ і військової техніки та обладнання", - йдеться в повідомленні.

Ще один новий командний центр НАТО, за даними dpa, буде створено в США. Його основними завданнями повинні стати контроль і координація переміщень на повітряних і морських шляхах між Північною Америкою і Європою через Атлантику.

Зміцнення командної структури сил НАТО в Європі, перш за все, є його відповіддю на політику Росії з часу анексії Криму і початку бойових дій на Донбасі, яку в Альянсі вважають агресивною. Після завершення "холодної війни" кількість штаб-квартир НАТО було скорочено з 33 до семи, а особовий склад - з 22 тис. до 6800 співробітників. Про створення двох нових штаб-квартир було оголошено в листопаді 2017 року.

Нагадаємо, в січні голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна до 2020 року має намір досягти стандартів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram