ГоловнаСвіт

Коаліція США завдала масштабного удару по силах Асада в Сирії

Загинуло більш ніж сто людей.

Коаліція США завдала масштабного удару по силах Асада в Сирії
Фото: EPA/UPG

У Сирії проурядові збройні формування атакували штаб "Сирійських демократичних сил" (SDF), у якому перебували американські радники. У відповідь очолювана США коаліція завдала удару по сирійських військових, внаслідок якого загинула понад сотня людей.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американського чиновника, який розмовляв з журналістами на умовах анонімності.

"Сирійські проурядові сили ініціювали неспровокований напад на штаб "Сирійських демократичних сил" 7 лютого. Військовослужбовці коаліції перебували як радники, помічники і супровідні сили разом із партнерами SDF під час нападу за вісім кілометрів на схід від узгодженої лінії запобігання конфліктам на річці Євфрат", - йдеться в повідомленні командування.

"Для захисту коаліційних і партнерських сил коаліція завдала ударів по атакуючих силах, щоб відбити акт агресії проти партнерів, які беруть участь у боротьбі з угрупованням ІД", - наголошується в заяві.

За даними агентства, в атаці з боку проурядових сил Сирії були задіяні близько 500 осіб за підтримки артилерії, танків, ПЗРК і мінометів.

"Ми підозрюємо, що сили, які підтримують Асада, намагалися захопити територію SDF, звільнену від бойовиків ІД у вересні 2017 року», - сказав співрозмовник Reuters.

Нагадаємо, сирійську армію підтримує Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram