ГоловнаСвіт

Los Angeles Times продана лікарю-мільярдеру за $500 млн

Редактор, з яким газета отримала 13 пулітцерівських премій, пішов у відставку через тиск з приводу скорочення штатів.

Los Angeles Times продана лікарю-мільярдеру за $500 млн
Фото: Healthcare IT News

Місцевий мільярдер-лікар Патрік Сун-Шонг купив у компанії Tronc, Inc. видання The Los Angeles Times і The San Diego Union-Tribune за 500 млн доларів, повідомляє Голос Америки з посиланням на Reuters.

Зазначають, що Сун-Шонг є одним з основних акціонерів Tronc, Inc., Чикаго, одним з найбагатших у Лос-Анджелесі й одним із найзаможніших лікарів США, статки якого Forbes оцінив у 7,8 млрд доларів.

Підкреслюється, що Сун-Шонг купив газету в неспокійний час. Газета мала непрості відносини зі своїми колишніми власниками, розташованими в Чикаго. The Los Angeles Times тричі змінила головного редактора за шість місяців. Минулого місяця, уперше за 136-річну історію газети, журналісти вирішили об'єднатися у профспілку.

Редактор The Los Angeles Times Джон Керролл, під керівництвом якого газета отримала 13 пулітцерівських премій, пішов у відставку через тиск з приводу скорочення штатів.

Нагадаємо, щоденне американське ділове видання The Wall Street Journal припинило випуск друкованих версій у Європі й Азії. Наприкінці вересня вийшов останній номер європейської версії, а на початку жовтня - в Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram