ГоловнаСвіт

Арешти можновладних осіб у РФ можна передбачити за пересуванням літака, - ЗМІ

Ан-148 з бортовим номером RA-61712 зазвичай прибуває в пункт призначення напередодні масштабних затримань.

Арешти можновладних осіб у РФ можна передбачити за пересуванням літака, - ЗМІ
Фото: Следственный комитет Российской Федерации

Прийдешні арешти можновладних осіб у російських регіонах можна передбачити за пересуванням літака Ан-148 із бортовим номером RA-61712.

Про це пише петербурзьке видання "Фонтанка", передає Німецька хвиля.

Повідомляють, що на цьому борту літають співробітники спецслужби, які здійснюють оперативний супровід і силове забезпечення найбільш резонансних справ.

Редакція "Фонтанки", скориставшись даними сервісу стеження за повітряними суднами Flightradar24, встановила, що Ан-148 зазвичай прибуває в пункт призначення напередодні масштабних затримань. Наприклад, літак вилетів у Дагестан 4 лютого, а вранці 5 лютого до керівників уряду Дагестану прийшли з обшуками, після чого їх затримали.

Уперше Ан-148 привернув до себе увагу любителів спостерігати за літаками 2015 року. Борт прилетів у Сиктивкар 19 вересня, і тоді були затримані голова Республіки Комі В'ячеслав Гайзер та інші керівники регіону.

При цьому повідомляють, що один з перших рейсів безпосередньо в інтересах ФСБ борт RA-61712 зробив 4 травня 2015 року: тоді борт вилетів у Калінінград, після чого в Литві за звинуваченням у шпигунстві заарештували співробітника спецслужб Миколу Філіпченка. Крім того, видання згадує перельоти в Йошкар-Олу, Новосибірськ і Читу, які закінчилися арештами можновладних осіб.

"Фонтанка", посилаючись на дані Flightradar24, повідомляє, що найчастіше Ан-148, який перебуває у складі об'єднаного авіаційного загону спеціального призначення ФСБ Росії, вилітає з аеропорту "Внуково".

Як повідомляли 1 лютого, суд у Москві засудив колишнього губернатора Кіровської області Микиту Бєлих, обвинуваченого в отриманні хабара в особливо великих розмірах, до восьми років колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram