ГоловнаСвіт

Запідозрену в шахрайстві заступницю міністра Татарстану знайшли мертвою

За даними місцевих ЗМІ, Шишмарєва могла покінчити життя самогубством.

Запідозрену в шахрайстві заступницю міністра Татарстану знайшли мертвою
Фото: www.5-tv

Заступницю міністра охорони здоров'я Татарстану Олену Шишмарєву, відправлену судом під домашній арешт у справі про шахрайство, знайшли мертвою.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело, ознайомлене із ситуацією.

3 лютого Радянський районний суд Казані обрав 52-річній Шишмаревій запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 1 квітня.

Заступницю міністра охорони здоров'я Татарстану затримали за підозрою в шахрайстві і перевищенні посадових повноважень. Слідство вважає, що Шишмарєва вимагала від підвідомчих МОЗ лікувальних установ спрямовувати на курси працівників економічних відділів в Інститут підвищення кваліфікації (ІПК) "Прогрес".

Повідомляється, що з 2015 по 2017 роки було укладено понад 300 договорів відповідної спрямованості на загальну суму понад 8 млн рублів. Встановлено, понад 5 млн надійшло на рахунки індивідуального підприємця Олени Фахрутдінової (також була затримана - ред.).

Заступниця міністра категорично заперечувала свою причетність до інкримінованих дій і заявила про готовність співпрацювати зі слідством. Зі свого боку її захисник уточнив, що звинувачення його підзахисній ще не пред'явлено.

Міністр охорони здоров'я Татарстану Адель Вафін підтвердив, що його заступницю Олену Шишмарєву, яку підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, знайшли мертвою.

"Те, що її у будинку виявили мертвою, я можу підтвердити цей факт. Я не знаю, чи знайшли записку чи ні, але я думаю, що тут відповідь очевидна", - сказав Адель Вафін.

Джерело видання Inkazan в МОЗ повідомило, що Шишмарєва могла покінчити життя самогубством. Точна причина смерті буде відома після експертизи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram