ГоловнаСвіт

Макрон пообіцяв націоналістам Корсики врахувати їхні вимоги про ширшу автономію

Влада Корсики заперечує плани виходу зі складу Франції.

Макрон пообіцяв націоналістам Корсики врахувати їхні вимоги про ширшу автономію
Эммануэль Макрон
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту на Корсику заявив націоналістам острова, що постарається врахувати їхні вимоги про ширшу автономію зі збереженням у складі Франції.

Про це повідомляє The Local.

Зазначають, що деякі французькі політики уважно стежили за дводенним візитом Макрона на Корсику, оскільки побоюються, що надання острову більшої автономії може спровокувати спробу відокремлення в майбутньому.

Націоналісти, які закріпили свій контроль після парламентських виборів у грудні, заперечують плани виходу зі складу Франції, принаймні зараз.

Під час візиту Макрон підкреслив, що Корсика, яка економічно залежна від материка, є частиною "непохитної" Французької Республіки. Він пообіцяв спробувати дати Корсиці майбутнє, якого вона хоче, але не піде на виконання вимог, які вивели б острів зі складу Франції.

Раніше повідомляли, що голова виконавчої ради Корсики Жиль Сімеоні закликав президента Еммануеля Макрона до діалогу стосовно широкої автономії острова, попередивши про ризик насильства.

У грудні 2017 року корсиканські націоналісти здобули перемогу на виборах. Вони домагаються офіційного статусу корсиканської мови і права блокувати придбання нерухомості нерезидентами. Уряд Франції заявив, що відкритий до деяких змін у відносинах з Корсикою, у той самий час відкинув найбільш символічні вимоги, такі як мовне питання. Це обурило націоналістичних лідерів, які закликали корсиканців приєднатися до маршу протесту в суботу, напередодні візиту Макрона на острів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram