ГоловнаСвіт

У держструктурах Дагестану проходять масові обшуки

Для всіх керівних працівників республіканського і міського рівнів запроваджено заборону на виїзд за кордон.

У держструктурах Дагестану проходять масові обшуки
Архив
Фото: onkavkaz.com

Представники міжвідомчої комісії разом із співробітниками правоохоронних органів проводять масштабні виїмки документації майже в усіх держструктурах Дагестану.

Про це "Интерфаксу" повідомили кілька поінформованих джерел. Офіційно ця інформація не підтверджувалася.

"Останніми днями практично в усіх міністерствах і службах Дагестану проходять виїмки документації в рамках розслідування кримінальної справи про розкрадання виділених регіону бюджетних коштів", - розповів співрозмовник агентства. За його словами, обшуки проходять у рамках завдання з декриміналізації держструктур Дагестану. Вони проводяться під керівництвом прибулої з Москви міжвідомчої комісії на чолі із заступником генпрокурора Іваном Сидоруком.

Ще одне джерело "Интерфакса" розповіло, що співробітники центрального апарату російської Генпрокуратури, Слідкому РФ, ФСБ і МВС вилучають документи регіонального міністерства фінансів, міністерства охорони здоров'я, органів освіти, управління служби судових приставів і інших правоохоронних структур, включаючи міські та районні підрозділи.

Співрозмовники агентства відзначають, що особовий склад на постах дорожньо-патрульної служби був повністю замінений. Замість них на чергування виставили зведені групи поліції і Росгвардії з інших регіонів.

"Для всіх керівних працівників республіканського і міського рівнів введено заборону на виїзд за кордон", - зазначило поінформоване джерело.

Раніше правоохоронні органи затримали т.в.о. голови уряду Дагестану Абдусамада Гамідова, його колишніх заступників Шаміля Ісаєва і Раюдіна Юсуфова, а також екс-міністра освіти республіки Шахабаса Шахова. Їх звинуватили в шахрайстві на суму понад 100 млн рублів ($1,74 млн). Басманний суд Москви заарештував їх на два місяці.

Т.в.о. голови Дагестану Володимир Васильєв 5 лютого відправив у відставку уряд регіону в повному складі. Т.в.о. прем'єр-міністра уряду республіки призначили Анатолія Карібова, який раніше тимчасово виконував обов'язки першого заступника голови уряду регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram