ГоловнаСвіт

Трамп наказав відкрити в США центр перевірки іммігрантів

Національний контрольний центр у своїй діяльності дотримуватиметься вимог захисту приватного життя, громадянських прав і свобод.

Трамп наказав відкрити в США центр перевірки іммігрантів
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав офіційне розпорядження про відкриття в країні Національного контрольного центру, який буде здійснювати функції посиленої перевірки мігрантів, котрі потрапляють в Америку.

Відповідну заяву поширив Білий дім

"Дональд Трамп сьогодні підписав президентський меморандум з національної безпеки з метою створення Національного контрольного центру (УКЦ) для координації зусиль центральних органів виконавчої влади з метою поліпшення процедури ідентифікації прибулих осіб, які становлять загрозу національній безпеці, а також безпеці кордонів, внутрішньої і суспільної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Керувати новим центром доручено міністерству внутрішньої безпеки США. При цьому очікується поліпшення рівня взаємодії відомства з іншими урядовими структурами, в тому числі для отримання розвідувальної та іншої інформації на окремих осіб у процесі перевірки.

Як наголосили в Білому домі, Центр у своїй діяльності дотримуватиметься вимог захисту приватного життя, громадянських прав і свобод.

"Головним пріоритетом адміністрації є безпека і захист громадськості", - відзначили в Білому домі.

Нагадаємо, раніше в лютому Трампа втретє номінували на Нобелівську премію миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram