ГоловнаСвіт

Трамп доручив Пентагону провести в День незалежності військовий парад

Так президент США має намір продемонструвати вдячність населення країни військовим.

Трамп доручив Пентагону провести в День незалежності військовий парад
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп дав вказівку міністерству оборони і Білому дому підготувати план проведення військового параду в День незалежності - 4 липня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на матеріал Washington Post.

У статті наголошено, що Трамп прийняв таке рішення після того, як спостерігав військовий парад у Парижі в липні минулого року, який "справив на нього глибоке враження".

Вказівку про підготовку параду Трамп дав 18 січня під час зустрічі з військовим керівництвом у Пентагоні. За даними Washington Post, роботу над підготовкою заходу вже "розпочато на високому рівні представників військових".

Представник Білого дому розповів журналістам, що проведенням параду Трамп має намір продемонструвати вдячність населення країни військовим за те, що ті, ризикуючи життями, відстоюють безпеку Америки.

Нагадаємо, у США регулярно проводять військові паради, в основному приурочені до якихось пам'ятних дат, проте ці заходи мають локальний характер і не включають демонстрацію військової техніки. Останній великий військовий парад з демонстрацією техніки пройшов 1991 року у Вашингтоні на честь закінчення операції "Буря в пустелі" в Іраку. Парад приймав президент США Джордж Буш-старший.

У січні минулого року Трамп заявив, що планує проводити військові паради у Вашингтоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram