ГоловнаСвіт

Туреччина готова провести реформу антитерористичного законодавства заради безвізу з ЄС, - посол

"Україна може це зробити, Грузія може це зробити, чому не Туреччина? Це для нас не складно".

Туреччина готова провести реформу антитерористичного законодавства заради безвізу з ЄС, - посол
Фарук Каймакчи
Фото: EPA/UPG

Посол Туреччини в Євросоюзі Фарук Каймакчі заявив, що Анкара готова провести реформу антитерористичного законодавства, як того вимагає ЄС, для отримання безвізового режиму.

Про це повідомляє EUobserver

Реформа є одним із критеріїв ЄС, які необхідно виконати перед тим, як скасувати візові вимоги для громадян Туреччини. Каймакчі заявив, що Анкара з відносною легкістю зможе виконати також усі інші ключові вимоги.

"Для нас це не так важко, Україна може це зробити, Грузія може це зробити, чому не Туреччина? Це для нас не складно", - сказав він.

Серед інших важливих критеріїв для отримання безвізу - реформування законів про захист даних, що, за словами Каймакчі, також не буде проблемою, хоча укладення угоди з Європолом може зайняти більше часу.

При цьому Каймакчі зазначив, що внесення будь-яких змін до законодавства залежатиме від підтримки ЄС. "Що більше ЄС буде надавати підтримку, то більше буде реформувати Туреччина", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відхилив пропозицію про партнерство з ЄС, наполягаючи на повному членстві в блоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram