ГоловнаСвіт

Єлизавета II відзначає 66-ту річницю сходження на престол

Настільки довге правління - рекорд для британських монархів.

Єлизавета II відзначає 66-ту річницю сходження на престол
Елизавета II
Фото: EPA/UPG

Королева Великобританії Єлизавета II 6 лютого відзначає 66-ту річницю сходження на престол, що є рекордом для британських монархів.

Про це повідомило в Facebook посольство Великобританії в Україні.

"Королева Єлизавета II відзначає сьогодні 66 (!) річницю сходження на трон. Вона - єдиний британський монарх, яка так довго очолює королівство", - йдеться в повідомленні.

У диппредставництві привітали Її Величність і побажали їй міцного здоров'я.

Єлизавета II (Елізабет Олександра Мері Віндзор народилася 21 квітня 1926 року в Лондоні. Вона є королевою і голлвою держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і 15-ти країн Співдружності - Канади, Австралії, Нової Зеландії, Ямайки, Барбадосу, Багамських островів, Гренади, Папуа Нової Гвінеї, Соломонових островів, Тувалу, Сент-Люсії, Сент-Вінсента і Гренадін, Антигуа і Барбуди, Белізу, Сент-Кіттс і Невісу. У всіх цих країнах, окрім Сполученого Королівства, її представляють призначені нею генерал-губернатори.

Крім цього, Єлизавета II є Головою Співдружності націй, Верховним головнокомандувачем Збройних сил, Лордом Острова Мен, Верховним правителем Церкви Англії, Захисницею віри і Герцогом Нормандії.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Єлизавета ІІ з чоловіком відзначали 70-ту річницю весілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram