ГоловнаСвіт

Держдеп США звинуватив Росію в невиконанні зобов'язань щодо хімзброї в Сирії

У Вашингтоні стверджують, що режим Асада шість разів за місяць здійснював хіматаки.

Держдеп США звинуватив Росію в невиконанні зобов'язань щодо хімзброї в Сирії
Фото: Council on Foreign Relations

Держдепартамент США звинуватив Росію в невиконанні зобов'язань щодо запобігання застосування владою Сирії хімічної зброї.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Держдепу.

"Держсекретар минулого місяця в Парижі зазначив, що Росія з того моменту, коли вона виявилася втягнутою в ситуацію в Сирії, несе відповідальність за жертви в Східній Гуті та незліченну кількість сирійців, які постраждали від хімічної зброї", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що йдеться про застосування сирійською владою хлору проти мирних жителів у районі Саракеб провінції Ідліб і що це вже шоста подібна атака за останній місяць. "Ми закликаємо світову спільноту виступити разом, використовувати будь-яку можливість чинити тиск на режим (президента Сирії Башара Асада) і його прихильників, щоб припинити використання хімічної зброї та притягнути винуватих до відповідальності", - заявили в Держдепі.

Минулого місяця держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія несе відповідальність за хіматаку у Східній Гуті, яка, за даними Держдепартаменту, сталася в січні. Росія всі звинувачення традиційно відкидає.

Як повідомляли напередодні, в Сирії на підконтрольне повстанцям місто скинули бомбу з хлором: постраждали дев'ятеро осіб. Сирійська опозиція стверджує, що атаку здійснили сирійські літаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram