ГоловнаСвіт

Росіянці, яка видалила груди, суд відмовився повернути прийомних дітей

Співробітники опіки запідозрили жінку, у якої окрім приймальних є троє рідних дітей, у транссексуальності.

Росіянці, яка видалила груди, суд відмовився повернути прийомних дітей
Фото: vesti.ru

Районний суд російського Єкатеринбурга вирішив не повертати двох прийомних дітей багатодітній матері Юлії Савіновських, яка зробила операцію з видалення грудей.

Російська служба Бі-бі-сі повідомляє, що вимогу органів опіки і піклування про розірвання договору з Савіновських задоволено. Рішення наразі не набуло чинності. Мотивувальна частина рішення суду ще не оголошена.

Адвокат Савіновських Олексій Бушмаков заявив РИА Новости, що суд виніс рішення, не дочекавшись результатів психолого-психіатричної експертизи стосовно жінки.

Кілька років тому Савіновських і її чоловік взяли під опіку з дитбудинку двох хлопчиків. У одного з них - органічні ушкодження головного мозку, в іншого - дитячий церебральний параліч (ДЦП).

У серпні 2017 року органи соцзахисту забрали у жінки обох прийомних дітей, дізнавшись про її операцію з видалення молочних залоз. У висновку районної опіки було сказано, що чоловік Савіновських - 31-річний Євген Соков - "не має доходу, що забезпечує усиновленим дітям прожитковий мінімум, встановлений у Свердловській області", а тому "не може бути кандидатом в усиновлювачі".

Однак, як зазначає адвокат, Соков пройшов школу прийомного батька і достроково погасив іпотеку, а нещодавно у сім'ї з'явився заміський будинок.

У міністерстві соціальної політики Свердловської області заявили, що дітей у Савіновських вилучили через її хворобу, що входить у перелік захворювань, за наявності яких не можна всиновлювати дітей.

Раніше співробітники опіки заявляли, що жінка, у якої окрім прийомних є троє рідних дітей, мала намір провести операцію зі зміни статі, доказом чого нібито слугував її блог. В інтерв'ю Бі-бі-сі Савіновських говорила, що не думала про трансгендерний перехід і просто хотіла позбутися від великих грудей, які заважали їй.

Як повідомлялося, в Росії прийомні сім'ї почали повертати дітей в дитячі будинки через брак грошей. На утримання дитини в дитячому будинку грошей виділяється майже удесятеро більше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram