ГоловнаСвіт

YouTube попросив пробачення за помилки в перекладі заяви Моравецького про Голокост

"Помилка була спричинена автоматичним перекладом на YouTube, за це ми просимо вибачення".

YouTube попросив пробачення за помилки в перекладі заяви Моравецького про Голокост
Премьер-министр Польши Матеуш Моравецкий
Фото: EPA/UPG

Відеохостинг YouTube попросив пробачення за помилки в перекладі телепромови прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького про зміни до закону про Інститут національної пам'яті, оскільки помилки змінили зміст заяви.

Про це повідомляє

"Польське радіо".

Моравецький 1 лютого виступив зі спеціальною заявою, в якій сказав, зокрема, що Польща була першою жертвою Третього Рейху. Він підкреслив, що смерть і страждання в німецьких нацистських концтаборах були спільним досвідом євреїв, поляків і багатьох інших народів.

У своєму виступі голова уряду заявив: "Табори, в яких загинули мільйони євреїв, не були польськими. Правда повинна бути захищена, оскільки вона є частиною правди про Голокост".

У субтитрах YouTube англійською мовою йшося, що польський прем'єр сказав: "Табори, в яких загинули мільйони євреїв, були польськими" ("Camps where millions of Jews were murdered were Polish").

"Помилка була зумовлена автоматичним перекладом на YouTube, за це ми приносимо вибачення", - написав представник YouTube Адам Мальчак.

Як відомо, прийнятий нещодавно в Польщі закон вводить кримінальну відповідальність за заяви про провину поляків чи польської держави в Голокості, а також за вислів "польські табори смерті". У законі йдеться також про покарання за "злочини українських націоналістів".

В 

Ізраїлі рішуче засудили такі дії. В ОБСЄ закликали президента Польщі ветувати цей закон. Також проти нього виступила польська інтелігенція. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій доручив підготувати відповідь на цей польський закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram