ГоловнаСвіт

Проти т.в.о. прем'єра Дагестану порушили справу через виявлений у нього золотий пістолет

Чиновника звинувачують у розкраданні коштів.

Проти т.в.о. прем'єра Дагестану порушили справу через виявлений у нього золотий пістолет
Абдусамад Гамидов
Фото: kavkaz-uzel.eu

Слідчий комітет Росії повідомив, що в Дагестані затримали т.в.о. прем'єр-міністра республіки Абдусамада Гамідова, т.в.о. його заступників Шаміля Ісаєва і Раюдіна Юсуфова та колишнього міністра освіти регіону Шахабаса Шахова.

Як повідомляють у прес-релізі на сайті СК, є й інші затримані.

"Під час обшуків у Гамідова вилучили золотий пістолет ТТ, пістолети "Беретта", ПМ і два автомати Калашникова, а також боєприпаси", - заявив комітет. У СК підтвердили, що вдома в підозрюваних пройшли обшуки, в них і в інших слідчих заходах брали участь співробітники ФСБ Росії. Раніше про обшуки вдома в Гамідова, Ісаєва і Юсуфова і про виклик Гамідова на допит в УФСБ Дагестану повідомляли ЗМІ з посиланням на джерела.

Усіх чиновників затримали у кримінальній справі про розкрадання коштів з бюджету регіону, виділених на соціальні програми. Справу порушено за статтею про шахрайство (частина 4 статті 159 Кримінального кодексу), розслідує її головне управління з розслідування особливо важливих справ СК. Слідчі встановили причетність затриманих чиновників до цього розкрадання, стверджує комітет.

Усім затриманим найближчим часом висунуть звинувачення.

Усіх чотирьох чиновників сьогодні вдень відправили літаком до Москви, повідомило ТАСС джерело в правоохоронних структурах регіону.

Джерела ТАРС і "Интерфаксу" пов'язували обшуки в Гамідова зі зловживанням посадовим становищем. Слідчі дії стосовно високопосадовців джерела РБК раніше пов'язали з приїздом у Дагестан з Москви комісії ФСБ. Генпрокуратура Росії минулого тижня підтвердила, що в республіку з Москви прибула комісія для перевірки "дотримання законності". Співрозмовник порталу в МВС заявив, що відомство давно отримувало інформацію про "факти корупції, зловживання службовими повноваженнями і хабарництво" в Дагестані.

Джерело РБК, близьке до керівництва Дагестану, повідомило, що серед чиновників уряду, міських і районних адміністрацій і серед керівників бюджетних установ почалася паніка. Затримання т.в.о. прем'єра і його заступників не вплинуло на роботу уряду республіки. Він працює в штатному режимі, заявив ТАСС удень у понеділок у владних структурах регіону. "Уряд республіки працює в штатному режимі. Частина віце-прем'єрів і міністрів регіону до обіду взяли участь в підписанні угоди про співпрацю між Дагестаном і Татарстаном у Будинку Дружби в Махачкалі. А зараз - обід", - сказав співрозмовник агентства.

З т.в.о. прем'єр-міністра Гамідовим джерела РБК, близькі до керівництва Дагестану, пов'язували справу затриманого мера Махачкали Муси Мусаєва. Суд заарештував його 21 січня за звинуваченням у махінаціях із землею. Його тимчасово відсторонили від посади.

Нагадаємо, минулого тижня в Дагестані чоловіка, який врятував сина від ІДІЛ, заарештували за пособництво тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram