ГоловнаСвіт

У Міноборони РФ заявили, що пілот збитого в Сирії Су-25 здійснив самопідрив

Російському льотчику присвоять звання Героя Росії.

У Міноборони РФ заявили, що пілот збитого в Сирії Су-25 здійснив самопідрив
Сбитый в Сирии Су-25
Фото: EPA/UPG

Майор Роман Філіпов, який був на борту збитого в Сирії Су-25, підірвав себе гранатою після того, як опинився в оточенні терористів біля населеного пункту Телль-Дебес.

Як повідомляють на сайті Міноборони РФ, його посмертно нагородять званням Героя Росії, передає "Интерфакс"

"Під час виконання 3 лютого обльоту зони деескалації "Ідліб" для контролю режиму припинення вогню, ведучий у парі російський штурмовик Су-25 під керуванням майора Романа Філіпова був збитий терористами з ПЗРК. Льотчик до останнього намагався тримати літак у повітрі і встиг доповісти командуванню, що атакований ракетою", - повідомили в російському оборонному відомстві.

У відомстві додали, що льотчик зміг катапультуватися і в результаті потрапив на територію, підконтрольну терористам населеного пункту Телль-Дебес.

"Філіпов до останніх хвилин життя вів нерівний бій зі штатної зброї, не підпускаючи бойовиків. Після оточення терористами, будучи важко пораненим, коли відстань до бойовиків скоротилася до кількох десятків метрів, російський офіцер підірвав себе гранатою", - йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

У відомстві також підтвердили інформацію, яка з'явилася раніше, що майора Філіпова представлять до державної нагороди. Йому присвоять звання Героя Росії.

Нагадаємо, російський штурмовик Су-25 було збито в суботу, 3 лютого. Раніше сьогодні повідомляли, що у відповідь на збитий в Сирії Су-25 Росія збільшила кількість авіаударів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram