ГоловнаСвіт

Навального запідозрили в побитті поліцейського

Опозиціонер нагадав, що раніше після одного з мітингів з його участю проти нього порушили чотири справи.

Навального запідозрили в побитті поліцейського
Алексей Навальный
Фото: EPA\UPG

Сьогодні о 07:30 додому до російського опозиційного політика Олексія Навального прийшли поліцейські.

Про це він написав у своєму Twitter

"Притягли аж дві повістки на допити в СК. Відбувається перевірка у справі про те, що під час затримання я побив поліцейських", - написав він. Політик нагадав, що в 2012 році після одного з мітингів з його участю за тиждень проти нього порушили чотири справи.

Він також додав відео, яке перевіряє поліція.

Навального затримали на Тверській вулиці в Москві 28 січня, коли він прийшов на оголошену ним неузгоджену акцію "Страйк виборців". Про її проведення Навальний оголосив наприкінці грудня після того, як Центральна виборча комісія відмовила йому в реєстрації кандидатом у президенти. Після затримання політика відпустили з відділу поліції під зобов'язання про явку, не вказавши, коли він повинен з'явитися для складання протоколу. Адвокат Ольга Михайлова тоді повідомила, що в поліції дії опозиціонера розцінили як повторне порушення правил порядку проведення публічної акції (частина 8 статті 20.2 КоАП).

Тоді в поліції "Интерфаксу" підтвердили, що стосовно Навального як одного з організаторів неузгодженої вуличної акції складуть протокол про адміністративне правопорушення за статтею 20.2 КоАП ("порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування").

За тиждень, що минув після акцій 28 січня, у багатьох містах суди притягнули співробітників штабів Навального до відповідальності в зв'язку зі "Страйком виборців". Зокрема, 29 січня Симоновський суд Москви на 10 діб заарештував юриста Фонду боротьби з корупцією Олександра Помазуєва, його затримали під час акції на Тверській вулиці.

Також 29 січня суд оштрафував ведучу новин на "Навальний Live" Олену Малаховську на 1000 рублів, а її колегу ведучого Дмитра Низовцева заарештував на десять діб. Їх затримали вранці 28 січня в офісі ФБК.

Трансляцію акцій на підтримку "Страйків виборців" вели з резервної студії ведучий "Навальний Live" Руслан Шаведдінов і прес-секретар Навального Кіра Ярмиш. Обох затримали 30 січня в аеропорту "Шереметьєво". 31 січня Симоновський суд заарештував Шаведдінова на вісім діб, Ярмиш - на п'ять.

Нагадаємо, наприкінці листопада Навальний заявив про його ймовірний арешт на час виборів президента Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram