ГоловнаСвіт

Президент Бразилії залишився без пенсії за два місяці

Бразильські пенсіонери зобов'язані щорічно оновлювати реєстраційні дані для отримання пенсій.

Президент Бразилії залишився без пенсії за два місяці
Мишел Темер

Президент Бразилії Мішел Темер залишився без пенсії за листопад і грудень 2017 року, оскільки забув вчасно надати державним органам докази того, що він живий.

Про це повідомляє телеканал Globo

"Ця процедура називається "доказ життя", і вона завжди повинна здійснюватися впродовж місяця, на який припадає день народження зацікавленої особи", - сказали журналістам представники порталу держпослуг штату Сан-Паулу, в компетенції яких надання інформації про виплату пенсій населенню (SPPrev).

77-річний Мішел Темер вийшов на пенсію в 1999 році у віці 58 років, коли займав посаду прокурора штату Сан-Паулу. Йому призначено виплати в розмірі близько $14 тис, однак на час його президентства ця сума була тимчасово знижена до $7000.

За даними SPPrev, адміністрація президента вже відправила необхідні документи для відновлення пенсійних нарахувань.

Сенат Бразилії призначив Темера президентом у 2016 році - після того, як було оголошено імпічмент Ділмі Русеф у зв'язку зі звинуваченнями в корупції і зловживанні владою. Його повноваження президента закінчуються наприкінці 2018 року.

Зараз Темера звинувачують в отриманні хабара в розмірі близько €150 тис. 26 червня генпрокурор країни Родріго Жанот подав позов до Верховного суду Бразилії.

Стверджують, що Темер тривалий час отримував хабарі для Партії бразильського демократичного руху, до якої він належить, від підприємця Жослі Батісти, власника найбільшого в країні виробника м'яса, компанії JBS. При цьому Батіста нібито зробив таємний запис своєї розмови з Темером, яку і надав як доказ. Усі звинувачення на свою адресу Темер заперечує. Як повідомляють бразильські ЗМІ, з моменту подачі позову президент особисто поговорив більш ніж з 100 депутатами, пообіцявши їм кошти на загальну суму $6 млн для впровадження їхніх проектів і законодавчих ініціатив у разі його підтримки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram