ГоловнаСвіт

Третій за рангом чиновник Держдепу США пішов у відставку

Останнім часом чиновник працював з найскладнішими і чутливими питаннями.

Третій за рангом чиновник Держдепу США пішов у відставку
Том Шеннон
Фото: EPA/UPG

Третій за рангом чиновник  Держдепартаменту США  Том Шеннон оголосив про свою відставку.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Шеннон, який виконує обов'язки держсекретаря з політичних справ, є найвищим за посадою кар'єрним дипломатом у Держдепі. Він працював у дипломатії понад 34 роки, і за цей час змінилося шість президентів і 10 держсекретарів.

Шеннон повідомив про своє рішення держсекретареві Рексу Тіллерсону в середу, 1 лютого. У листі до співробітників департаменту 60-річний Шеннон заявив, що пішов у відставку з особистих причин.

"Це моє особисте рішення, і воно було натхненне бажанням проводити час з моєю родиною, підбити підсумки мого життя і встановити новий напрямок для решти моїх років життя", - йдеться в документі.

Останнім часом Шеннон працював зі складними й чутливими питаннями, як дотримання Іраном ядерної угоди і складні відносини між США та Росією, зазначає агентство.

Рейтер наголошує, що відставка Шеннона стала останньою в серії звільнень старших кар'єрних дипломатів з моменту обрання президентом Дональда Трампа. Після відходу Барака Обами Шеннону довелося втихомирювати чимраз більше невдоволення багатьох дипломатів політикою нового американського лідера.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram