ГоловнаСвіт

Глава ЦВК РФ зробила зауваження Пєскову за агітацію на користь Путіна

Прес-секретар Путіна не нестиме жодної відповідальності за порушення правил.

Глава ЦВК РФ зробила зауваження Пєскову за агітацію на користь Путіна
Элла Памфилова
Фото: niaa.ru

Глава ЦВК Росії Елла Памфілова зробила зауваження прес-секретареві президента РФ Дмитру Пєскову за те, що він оцінює діяльність свого начальника Володимира Путіна, а значить - агітує за нього.

Про це повідомляють "Ведомости"

"ЗМІ опублікували інформацію про висловлювання прес-секретаря президента Дмитра Пєскова з оцінкою діяльності його начальника, в якому були очевидні ознаки агітації", - повідомила Памфілова.

Які конкретно висловлювання Пєскова викликали претензії Памфілової, вона не уточнила, зазначивши, що мовиться про репліки 29 січня. Вона нагадала, що в період виборчої кампанії чиновники не мають права використовувати своє посадове становище для агітації, під якою також розуміється вираження своїх уподобань.

Памфілова попросить Пєскова більше не допускати таких порушень, але про жодні заходи відповідальності щодо Пєскова вона не сказала. 

29 січня Пєсков, крім іншого, відповів на питання журналістів про те, чи є опозиціонер Олексій Навальний політичною загрозою для Путіна. "Рівень популярності Володимира Путіна виходить далеко за межі Росії, навряд чи хтось зможе поставити під сумнів, що Путін є абсолютним лідером громадської думки, абсолютним лідером політичного олімпу, скажімо так, з яким на цьому етапі навряд чи хтось зможе серйозно конкурувати. Путін неодноразово підтверджував це своє незаперечне лідерство і продовжує це робити й далі", - заявив у відповідь прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, що напередодні Навальний заявив про його можливий арешт на час виборів президента Росії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram