ГоловнаСвіт

Apple повідомила про найбільший у своїй історії квартальний виторг

За перший квартал 2018 року американська компанія продала 77,3 млн смартфонів.

Apple повідомила про найбільший у своїй історії квартальний виторг

Виторг компанії Apple за перший фінансовий квартал 2018 року став рекордним за історію компанії.

Про це йдеться у звіті Apple

"Ми з радістю повідомляємо про найбільший квартал в історії Apple, зростання було загальним, включаючи найвищий виторг від нової лінійки iPhone", - повідомляється в релізі компанії. За перший квартал, який завершився 30 грудня 2017 року, виторг Apple зріс на 13% порівняно з 2016 роком, становивши $ 88,3 млрд. Чистий прибуток за цей період становив понад $ 28 млрд.

За перший квартал 2018 року компанія продала 77,3 млн смартфонів, що на мільйон менше, ніж роком раніше. При цьому найпопулярнішим продуктом виявився новий iPhone X. "iPhone X перевершив наші очікування і став найбільш продаваним iPhone з моменту початку його продажів у листопаді", - заявив генеральний директор Apple Тім Кук.  

Наприкінці січня стало відомо, що Apple вирішила вдвічі скоротити виробництво iPhone X через зниження зростання продажів під час новорічних свят на "ключових" ринках - у США, Європі та Китаї. Через низькі продажі Apple також розглядала можливість відкласти впровадження OLED-дисплеїв, яким оснащений iPhone X, в інші моделі своїх пристроїв. Корпорація при цьому заявляла, що й далі цілком виконуватиме план виробництва дешевших моделей - iPhone 8, iPhone 8 Plus і iPhone 7.

Як повідомлялося раніше, в Італії та Франції прокуратура почала розслідування щодо Apple.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram