ГоловнаСвіт

Британський прем'єр має намір домовитися про вільну торгівлю з Китаєм

Лондон зацікавлений в участі в китайській ініціативі "Один пояс - один шлях".

Британський прем'єр має намір домовитися про вільну торгівлю з Китаєм
Премьер-министр Китая Ли Кэцян и премьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Великобританія сподівається укласти з Китаєм угоду про вільну торгівлю, яка дозволить британським фірмам у найкоротші терміни отримати доступ на ринки КНР.

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей під час офіційного візиту в КНР, передає China Daily.

"Я думаю, що ми (КНР і Великобританія - авт.) можемо зробити більше, вивчаючи потенційні бар'єри в торгівлі і відкриваючи свої ринки. Британські компанії можуть мати міцні торговельні зв'язки з Китаєм", - сказала Мей.

Зазначають, що голова британського уряду прибула в Китай із делегацією представників тих бізнес-сфер Сполученого Королівства, які, на думку керівництва країни, матимуть можливість задовольнити потреби китайських споживачів.

Британський прем'єр також заявила, що Лондон зацікавлений в участі в китайській ініціативі "Один пояс - один шлях" за умови, що проект буде впроваджений "належно".

"Я хочу бачити забезпечення прозорості та дотримання міжнародних стандартів, і це я буду обговорювати з китайськими колегами", - додала Мей.

Із 31 січня Мей перебуває в КНР з першим офіційним триденним візитом.

У 2013 році Китай оголосив про нову стратегію економічного розвитку "Один пояс - один шлях", спрямовану на створення інфраструктури та налагодження взаємозв'язків між країнами Євразії. Стратегія передбачає створення торгового коридору для прямих постачань товарів зі Сходу на Захід через Росію і Казахстан на пільгових умовах.

Нагадаємо, наприкінці січня повідомляли, що США готові запропонувати Британії "привабливу" торгову угоду після Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram