ГоловнаСвіт

Мей: громадяни ЄС, які планують їхати до Британії після Brexit, можуть позбутися деяких прав

"Я впевнена, що існує різниця між тими людьми, які приїхали до нас жити, і тими, хто приїде", - заявила британський прем'єр.

Мей: громадяни ЄС, які планують їхати до Британії після Brexit, можуть позбутися деяких прав
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей попередила, що громадяни Євросоюзу, які прибудуть у країну після Brexit наступного року, можуть втратити частину прав.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Відзначають, що заява Мей суперечить позиції ЄС, який наполягає на забезпеченні громадянам інших країн повного права на проживання у Великобританії протягом перехідного періоду з березня 2019 року.

Мей, проте, заявила, що громадян ЄС, які приїдуть до Британії наступного року, розглядатимуть по-різному. "Я впевнена, що існує різниця між тими людьми, які приїхали до нас жити, і тими, хто приїде, коли вони вже будуть знати, що Британія не є членом ЄС", - зазначила вона.

Відзначимо, що боротьба з імміграцією була однією з ключових причин, через яку британці проголосували за вихід з ЄС у 2016 році після великого припливу мігрантів з бідніших країн Східної Європи.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за Brexit проголосували 51,9% учасників референдуму. У березні 2017 року закон про Brexit було прийнято парламентом і схвалено королевою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram