ГоловнаСвіт

Британські парламентарії покинуть Вестмінстер на час капітального ремонту

Приміщення британського парламенту на сьогодні перебуває в жахливому стані.

Британські парламентарії покинуть Вестмінстер на час капітального ремонту
Дом парламента в Лондоне
Фото: 1chudo.ru

Британські законодавці в середу, 31 січня, проголосували за переїзд з Вестмінстерського палацу на час капітального багатомільярдного ремонту.

Про це повідомляє Associated Press.

Депутати закликали законодавців і співробітників парламенту в середині 2020-х років покинути неоготичну будівлю XIX століття, яка на сьогодні перебуває в жахливому стані. Приміщення потребує капітального ремонту, який, за оцінками, триватиме шість років і може коштувати близько $5 млрд.

"Це обговорення, ймовірно, мало відбутися 40 років тому", - заявила лідерка палати громад Андреа Лідсом законодавцям, додавши, що будівля "гостро потребує ремонту".

Експерти раніше озвучували термінові попередження про стан будівлі, яке є однією з найвідоміших визначних пам'яток Лондона і всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Серед найбільших проблем Вестмінстеру - протікання дахів, застарілий водогін, проблеми з паровим опаленням, руйнування кам'яної кладки, вентиляційні шахти, забиті старими трубами, дротами і азбестом.

"Можливо, було б перебільшенням сказати, що парламент став смертельною пасткою. Але це не дуже значне перебільшення", - сказав представник консерваторів Даміан Грін.

Тепер рішення про переїзд має схвалити верхня палата британського парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram