ГоловнаСвіт

У Чехії вилучили шкільний атлас з "російським" Кримом і "Ісламською державою"

Минулого тижня про статус Криму сперечалися діючий президент і його опонент на виборах.

У Чехії вилучили шкільний атлас з "російським" Кримом і "Ісламською державою"
Иллюстративное фото

Міністерство освіти Чехії вилучило з обігу випущений у 2017 році шкільний атлас, на якому Крим позначений як територія Росії, повідомляє РИА Новости.

На те, що в атласі Крим вказано російським, першим звернув увагу TV Prima, а потім у МЗС висловили свій протест посли України та Грузії. Крім того, в атласі неправомірно була вказана територія "Ісламської держави".

"Наше міністерство ознайомилося з ситуацією, після чого вилучило цей шкільний атлас зі списку рекомендованих навчальних посібників. Одночасно міністерство контактує з видавництвом для того, щоб якомога швидше ситуацію було виправлено", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Дозвіл на випуск вилученого атласу було видано влітку 2017 року відповідно до внутрішніх документів міністерства на підставі рекомендацій двох рецензентів.

Минулого тижня під час дискусії на республіканському телебаченні посперечалися про статус Криму діючий президент Чехії Мілош Земан і Їржі Драгош, який програв йому потім у другому турі виборів голови держави.

Так, Земан заявив про "незаконну анексію" півострова Росією, зазначивши при цьому, що за фактом Крим є російським.

"Те, що він раніше був російським і був подарований (головою Радміну СРСР Микитою) Хрущовим Україні - це інша справа. За фактом Крим є російським, оскільки належить до російської юрисдикції", - сказав Земан.

Драгош, своєю чергою, заявив, що, на його думку, Крим залишається українським. МЗС Чехії не визнає входження Криму до складу РФ.

Як повідомляли в лютому 2016-го, Україна зажадала від чеського видавництва виправити карту з "російським" Кримом у "Футбольному атласі світу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram