ГоловнаСвіт

Росія засекретила закупівлі військових і спецслужб

Способи закупівель російських силових відомств визначить закон "Про контрактну систему".

Росія засекретила закупівлі військових і спецслужб
Сергей Шйогу
Фото: ru-an.infо

Міноборони Росії і спецслужби тепер проводитимуть закупівлі закрито.

Про це повідомляє "Коммерсант" з посиланням на роз'яснення Мінфіну РФ, Федерального казначейства і Федеральної антимонопольної служби РФ.

Згідно з роз'ясненнями, Федеральна служба безпеки (ФСБ), Служба зовнішньої розвідки (СЗР), Міноборони РФ, а також підвідомчі цим структурам організації тепер можуть проводити закупівлі для забезпечення потреб оборони та безпеки держави тільки закритими способами. Способи цих закупівель визначить закон "Про контрактну систему".

З роз'яснень також випливає, що Міноборони, ФСБ і СЗР буде заборонено розміщувати інформацію про закупівлі в Єдиній інформаційній системі (ЄІС). Йдеться про конкурсну документацію, протоколи конкурсної комісії, плани закупівель і плани-графіки закупівель. Також закон забороняє розміщувати в ЄІС відомості про банківські гарантії і про укладені контракти. Оборонне відомство і спецслужби країни можуть проводити закупівлі тільки у формі закритого аукціону на електронному торговельному майданчику для держоборонзамовлення.

Уряд РФ підготував попередній список зі 126 компаній, конкурентні закупівлі за участю яких після 15 грудня можуть перевести з відкритих майданчиків у закриту систему закупівель за оборонзамовленням (майданчик Сбербанку). У цей список увійшли також банки і структури банківських груп.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року повідомляли, що Міноборони РФ майже вдвічі збільшило закупівлю надувних макетів ракет і літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram