ГоловнаСвіт

Радфед РФ у відповідь на "кремлівську доповідь" вирішив розробити закон про суверенітет

У російському законодавстві хочуть закріпити поняття "суверенітет" і "втручання в суверенітет країни".

Радфед РФ у відповідь на "кремлівську доповідь" вирішив розробити закон про суверенітет
Совет Федерации России
Фото: council.gov.ru

Тимчасова комісія Ради Федерації РФ із запобігання втручанню у внутрішні справи Росії після публікації "кремлівського списку" США розпочала роботу над законопроектом, який визначить поняття "втручання в суверенітет країни".

Про це РБК розповіла одна з авторів проекту Людмила Бокова.

"Існує безліч фактів втручання іноземних держав у внутрішні справи нашої країни. Висуваючи законодавчі ініціативи, ми виходимо з позиції дзеркальності заходів, які спрямовані на протидію зовнішньому втручанню", - пояснила Бокова.

На її думку, одним із цих заходів стане закріплення в законі понять "суверенітет" і "втручання в суверенітет країни".

Автори пропонують визначити втручання у внутрішні справи країни як "не базовані на міжнародному праві і міжнародних договорах незаконні спроби вплинути на рішення державних органів країни", уточнив учасник розробки документа президент фонду "Інститут регіональних проектів і законодавства" Борис Надєждін.

Джерело РБК в апараті Ради Федерації сказало, що законопроект стане своєрідною відповіддю на "кремлівську доповідь". Близький до комісії співрозмовник видання назвав документ "помстою за доповідь і недопуск російської збірної на Олімпіаду".

За словами члена комісії, сенатора Олега Морозова, тема необхідності законопроекту виникла практично відразу після створення тимчасової комісії.

Двоє співрозмовників РБК у Держдумі сказали, що не чули про розробку законопроекту.

30 січня Мінфін США оприлюднив незасекречену частину "кремлівської доповіді". Це список 114 можновладних чиновників і 96 олігархів, яких американське відомство вважає пов'язаними з президентом Володимиром Путіним. Очікується, що далі проти цих людей будуть введені санкції.

Як повідомляли раніше сьогодні, фігуранти "кремлівського списку" втратили $1,1 млрд за день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram