ГоловнаСвіт

Навальний заявив про його можливий арешт на час виборів президента Росії

"Припускаю, що мене посадять з таким розрахунком, щоб я 18 березня провів у камері", - вважає Навальний.

Навальний заявив про його можливий арешт на час виборів президента Росії
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Російський опозиційний політик Олексій Навальний припустив, що його не заарештували після мітингу 28 січня, тому що планують зробити це пізніше, щоб ізолювати під час виборів президента Росії 18 березня.

Про це Навальний написав у своєму блозі. 

Навального затримали 28 січня на Тверській вулиці в Москві під час неузгодженої акції "Страйк виборців". У поліції повідомили, що проти нього буде складено протокол про порушення порядку проведення мітингу (стаття 20.2 КоАП РФ). Пізніше Навального відпустили з ОВС під зобов'язання про явку. Адвокат уточнила, що протокол на нього не склали.

"Чому? Бо якщо посадити мене 28 січня, то я вийду на волю 28 лютого. А Путін хоче, щоб я був ізольований безпосередньо перед виборами, а бажано під час виборів. Тому припускаю, що мене посадять з таким розрахунком, щоб я 18 березня провів у камері", - вважає Навальний.

Опозиціонер додав, що протоколу про адміністративне правопорушення йому досі не видали, хоча адвокат вимагає його щодня. Крім того, політик розповів, що в поліції у нього вилучили телефон, упакували його і пообіцяли, що упаковку розкриє суддя. Однак наступного дня через функцію find my iPhone йому надійшло повідомлення про те, що телефон увімкнули.

У неділю, 28 січня, в десятках міст Росії пройшли акції в рамках "Страйки виборців". У багатьох із них вони були не узгоджені з владою, в тому числі в Москві та Санкт-Петербурзі. За підрахунками "ОВС-Інфо", по всій Росії було затримано близько 350 людей. Багатьох із них відпустили без складання протоколу.

Після акції Тверський суд Москви на 30 діб заарештував активіста Костянтина Салтикова, якого 28 січня затримали разом з Навальним. На 15 діб було заарештовано співробітника штабу Навального Миколу Ляскіна і координатора московського штабу Сергія Бойка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram