ГоловнаСвіт

Заворушення в Барселоні: 13 постраждалих

Каталонці-мітингувальники вимагали допустити Пучдемона до виборів.

Щонайменше 13 людей постраждали в результаті заворушень біля будівлі парламенту Каталонії в Барселоні. Серед постраждалих 10 поліцейських.

Про це пише El Mundo.

Протестувальники вимагали від влади дозволити колишньому голові регіону і лідерові руху за незалежність Каталонії Карлесу Пучдемону знову обійняти посаду голови женералітету. Однак мирна акція, організована партіями, які виступають за незалежність автономії від Іспанії, незабаром переросла в заворушення, а деякі учасники пригрозили захопленням парламенту.

Конституційний суд Іспанії минулого тижня ухвалив, що для обрання головою регіону Пучдемон повинен особисто бути в парламенті. Напередодні парламент Каталонії переніс голосування щодо посади голови уряду, єдиним кандидатом на яку зараз є Пучдемон, оскільки той не зміг приїхати в Іспанію через загрозу арешту.

Влада Іспанії підозрює Пучдемона в незаконному проголошенні незалежності Каталонії наприкінці жовтня 2017 року, а також у розтраті. Сам Пучдемон поїхав у Бельгію після того, як 27 жовтня 2017 року парламент Каталонії ухвалив декларацію про незалежність регіону, порушивши Конституцію Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram