ГоловнаСвіт

Трамп заявив про необхідність модернізувати ядерний арсенал США

"Слабкість - прямий шлях до конфлікту, а незаперечна сила - головний спосіб захисту", - заявив лідер США.

Трамп заявив про необхідність модернізувати ядерний арсенал США
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

США повинні модернізувати свій ядерний арсенал, щоб він зміг стримати "будь-які акти агресії".

Про це заявив президент США Дональд Трамп у своєму щорічному зверненні до нації.

При цьому він висловив надію, що Вашингтону ніколи не доведеться використовувати цю зброю. "Можливо, одного разу в майбутньому настане чарівний момент, коли країни всього світу зберуться разом, щоб позбутися від своєї ядерної зброї. На жаль, такий момент ще не настав", - сказав Трамп.

Він зазначив, що США в світі протистоять "режимам-ізгоїв", терористичним угрупованням і суперникам, "як-от Китай і Росія". Вони ставлять під сумнів "наші інтереси, нашу економіку і наші цінності", йдеться у промові Трампа. "У боротьбі з цими небезпеками ми знаємо, що слабкість - прямий шлях до конфлікту, а незаперечна сила - головний спосіб захисту", - сказав американський лідер.

Він закликав Конгрес зупинити скорочення фінансування оборонного комплексу США і надати необхідні кошти для розвитку американської армії.

У середині січня стали відомі деталі нової ядерної стратегії Вашингтона, в якій говорилося про необхідність модернізації ядерної зброї і створення ядерної боєголовки малої потужності для стримування Росії. Крім Росії, як головні загрози для США в документі згадувалися Китай, Іран і Північна Корея.

Як повідомляли раніше, Трамп вирішив не закривати в'язницю в Гуантанамо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram